Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

20 Νοεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδού

Η ημερομηνία 20 Νοεμβρίου, σηματοδοτεί την ημέρα κατά την οποία η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού το 1959, και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (ΣΔΠ) το 1989. Ο ΟΗΕ καλεί τις χώρες να τηρούν Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού ως ημέρα για να αναγνωρίσει τη σημασία της ενεργούς προώθησης της ευημερίας των παιδιών του κόσμου.
Έτσι λοιπόν η Google όπως κάθε χρόνο δεν ξέχασε την συμαντική αυτή ημέρα και αφιέρωσε στα παιδιά όλου του κόσμου το σημερινό λογότυπο της, που τιμά την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Ελλάδα επικύρωσε τη συγκεκριμένη Σύμβαση στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με το νόμο 2101. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, βέβαια, τα δικαιώματα των παιδιών καταπατώνται και τα στοιχεία σοκάρουν: μικρά παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και στερούνται της σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από ασθένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου