Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Στα πλαίσια του μαθήματος της ΝΕ Γλώσσας, γράψαμε επιστολές διαμαρτυρίες οι οποίες απευθύνονταν στους διευθυντές των τηλεοπτικών σταθμών για την ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ενδεικτικά παρουσιάζουμε την επιστολή της μαθήτριας Καταραχιά Ιωάννας, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις!

Αξιότιμοι κύριοι διευθυντές 
των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας,
Με την επιστολή αυτή επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε τις διαμαρτυρίες των συμμαθητών μας σχετικά με την ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων και συγκεκριμένα:
Στα τηλεοπτικά προγράμματα προβάλλονται ταινίες και σειρές των οποίων το περιεχόμενο είναι εξαιρετικά βίαιο, σκληρό και ακατάλληλο για νεαρά παιδιά. Το μεγαλύτερο μέρος των τηλεοπτικών σειρών είναι ξενόγλωσσο και όχι ελληνικές με αποτέλεσμα στην ελληνική τηλεόραση να ακούγεται ελάχιστα η ελληνική γλώσσα.
Η μετάδοση των προγραμμάτων διακόπτεται συνεχώς από διαφημίσεις γεγονός που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό. Επιπλέον, οι περισσότερες διαφημίσεις αποπροσανατολίζουν το κοινό και οδηγούν σε έναν υπέρμετρο καταναλωτισμό. 
Εκτός από τα παραπάνω, για εμάς τους μαθητές διαίτερεη σημασία έχει η σχεδόν παντελής έλλειψη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επιμορφωτικών εκπομπών.
Κύριοι Διευθυντές, παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν τις παραπάνω παρατηρήσεις μας, που θεωρούμε ότι αφορούν όχι μόνο τους μαθητές αλλά και όλο το ελληνικό κοινό. Ελπίζουμε ότι η ελληνική τηλεόραση θα παίξει θετικό ρόλο στην κοινωνική ζωή των Ελλήνων, όπως άλλωστε επιβάλλει ο ρόλος της.
Με εκτίμηση
το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο
της Β' τάξης του Γυμ/σιου

2 σχόλια:

  1. Well said!
    Συγχαρητηρια για την επιστολή που στάλθηκε. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον ελληνικές εκπομπές που να είναι κατάλληλες για τους νέους αυτών των ηλικιών. Είναι πλέον πιο σημαντικό από ποτέ να προσέχει ο καθένας τι πληροφορίες λαμβάνει απο τα ΜΜΕ και , γιατί όχι, να στραφεί στη λογοτεχνία, σε υπέροχες ιστορίες που μπορούν να ανοίξουν το μυαλό μας και να μας ταξιδέψουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνούμε απόλυτα! Κι όπως έλεγε και ο George R.R. Martin «Ένας αναγνώστης έχει ζήσει χιλιάδες ζωές πριν πεθάνει».
    Λένα, ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή