Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΜΜΟΖΗ-ΣΩΠΙΚΗ

Στο πλαίσιο της Νεοελληνικής Γλώσσας και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με στόχο την προαγωγή της φιλαναγνωσίας, διοργανώσαμε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη συγγραφέα Σοφία Γραμμόζη - Σωπίκη και το έργο της. 
Μαζί με τη θεατρική ομάδα του σχολείου δραματοποιήσαμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της κ. Γραμμόζη "Το σεντούκι της καρδιάς",
ένα βιβλίο στο οποίο παρουσιάζονται βαθιά  ανθρώπινες και συγκινητικές ιστορίες, οι οποίες ξεδιπλώνονται στα Δολιανά και έχουν ως επίκεντρο μια παρέα παιδιών που περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο χωριό, κοντά στον παππού και τη γιαγιά.  Η ξενιτιά, η νοσταλγία, η αγάπη για τον πατρογονικό τόπο, αλλά και η αγάπη της μάνας που περιμένει καρτερικά,  αποτελούν τον βασικό άξονα της ιστορίας μας.
Τα παιδιά χάρηκαν όλη την πορεία της προετοιμασίας και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!
Έγραψαν για μας: διαβάστε ΕΔΩ



 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η κυρία Γραμμόζη κατάγεται από το Κεφαλόβρυσο. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καλλιθέας, της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου
Ιωαννίνων.

Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και της Ο.Μ.Ε.Ρ. (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής )  στο Παράρτημα Ιωαννίνων. 

Γράφει για παιδιά. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Δείκτες Εκπαίδευσης που εκδίδει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Ιωαννίνων.
     Συμμετέχει στο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο του 2010 της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, αλλά και  στο Πρόγραμμα του ΕΚΕΒΙ: «Επισκέψεις συγγραφέων και εικονογράφων σε Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία.

Μερικά από τα έργα της: «Το Ονειρόπαιδο», «Η χάντρα η ασημένια, η χρυσομαλαματένια», για το οποίο έχει λάβει Έπαινο  παραμυθιού από τη Γυναικείας Λογοτεχνική Συντροφιά, «Το Σεντούκι της καρδιάς» και «Η Μελένια και η νεράιδα της Αγάπης», για το οποίο βραβεύτηκε επίσης από την πανελλήνια ένωση λογοτεχνών. Τέλος,  το διήγημά της «Το τίμημα» απέσπασε τον έπαινο διηγήματος 2013 στον διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου